Tryggt äldreboende med gemenskap och fullservice

Att bo på äldreboende har flera dimensioner. Det handlar om att få tillgång till omsorg och hjälp utifrån de egna behoven och att erbjudas social gemenskap och meningsfulla aktiviteter. Men det handlar också om att få fortsätta med sitt vanliga liv så långt det är möjligt och att kunna bejaka sina intressen och sin självständighet. Att fortfarande få möjlighet att ha befälet och bestämma över sitt eget liv.

Vårt mål i varje projekt är att bygga ett tryggare boende. Det innebär att vi tillsammans med externa arkitekter och konsulter, som har kompetens inom både omsorg och bostäder, planerar och bygger fastigheterna så att de ger optimala förutsättningar för både boende och personal. Detta gäller allt ifrån personalutrymmenas placering till att bygga tillgängliga ytor anpassade för umgänge och aktiviteter. Samtidigt gör vi plats för den personliga sfären och möjlighet till avskildhet.

Dessa olika behov ställer höga krav på det färdiga äldreboendet. Våra fastigheter möter alltid dessa krav.

Exempel på ett våningsplan

Det egna boendet

De egna lägenheterna planeras med kök, ett generöst badrum och gott om förvaringsmöjligheter. Rummen kan inredas med en kombination av egna möbler och andra kära ägodelar som den boende tar med sig och en säng med rätt funktionalitet. Alla ytmaterial är utvalda med omtanke – hög finish och kvalitet är viktigt och ger en genomgående god boendestandard.
Sammantaget är det viktigt att varje lägenhet ska kunna upplevas som ett personligt boende. Med tillgång till den omsorg och service som den som flyttar in till ett äldreboende behöver, precis utanför dörren.

Ett exempel: Attendo Nissabogatan

Attendo Nissabogatan och Westerbergs gata är två äldreboende vackert belägna i Halmstad. Det ena boendet har inriktningen Sport & Spa, med fokus på hälsa och välmående. Här har de boende bland annat tillgång till spa, gym och allrum för sportevenemang.

Grannfastigheten har Kultur & Nöje som koncept och här är fokus på olika former av kulturupplevelser. Med sin placering ligger det dessutom bara ett stenkast från biblioteket och teatern.

Tillsammans har båda fastigheterna 113 ljusa och fina lägenheter med pentry och stort lättillgängligt hygienutrymme.

Läs mer om projektet här >>