Eirhem bygger nytt äldreboende i Mölnlycke

Tillsammans med Attendo har Eirhem fått förtroendet att bygga ett nytt äldreboende med 54 platser i Säteriet, Mölnlycke. Eirhem är byggherre och kommer att bygga, äga och förvalta fastigheten. Planarbetet för det nya boendet är redan uppstartat tillsammans med Härryda kommun. Av de 54 platserna är i dagsläget 36 planerade för personer med demenssjukdom och 18 har somatisk inriktning. Inflyttning kommer att ske senast våren 2022.

Säteriet är beläget i nordvästra Mölnlycke och tomten som det nya boendet ska byggas på ger många möjligheter till en fin och grönskande omgivning med närhet till centrum. Området genomgår just nu en förvandling där området kommer att förtätas med bland annat radhus och ytterligare flerbostadshus. De som flyttar in i området kommer att ha nära till både natur och centrum.

Boendet kommer att drivas av Attendo och vara ett livsstilboende med inriktningen utevistelse och trädgård, med fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Utgångspunkten är att en aktiv och stimulerande vardag har en positiv inverkan på oss alla, oavsett ålder.
-Vi är mycket glada över att vi fått detta förtroende av Härryda kommun och ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla äldreomsorgen i kommunen vidare. Omgivningarna kommer onekligen att ge möjlighet att lyckas med ett koncept som utevistelse och trädgård, säger Caroline Forsell, regionchef i Attendo. Hon tillägger att Attendo även ser fram emot att ännu en gång få samarbeta med Eirhem.

Attendo ser goda förutsättningar för ett så kallat livsstilsboende och planen är att boendet får inriktningen Utevistelse och Trädgård. Utgångspunkten för Attendos livsstilsboenden är att skapa en stimulerande miljö där de äldre kan få fortsätta leva ett aktivt liv.
-Vi är stolta och glada över förtroendet att bygga och förvalta ännu ett äldreboende för Attendo, säger Andreas Granberg, VD Eirhem.

Presskontakt

Daniel Falk, Marknadschef
0705-88 03 35
daniel.falk@eirhem.se

Andreas Granberg, VD
0733-23 21 52
andreas.granberg@eirhem.se

Pressbilder