Lyckad taklagsfest för nytt äldreboende på Johan Kocksgatan i Trelleborg

Nu har vi kommit halvvägs i bygget av ett nytt äldreboende på Johan Kocksgatan i Trelleborg. Det firades med taklagsfest tisdagen den 16 april. Många ville vara med och fira – närmare 40 personer!

Eirhem är byggherre och kommer att fortsätta äga och förvalta det nya äldreboende som byggs på Johan Kocksgatan. Boendet byggs i samarbete med Attendo som ska driva verksamheten när allting står klart. Inflyttning beräknas ske i slutet av året och konceptet för Attendo Johan Kocksgatan blir Sport & Spa – vilket betyder att 54 äldre kommer att få tillgång till bland annat gym och spabehandlingar för att kunna få möjlighet att fortsätta leva ett aktivt och njutningsfullt liv..

Under tisdagens taklagsfest deltog ett 40-tal personer. Förutom representanter från Eirhem och Attendo fanns även politiker och tjänstemän med, för att fira att taket och fönster nu sitter på plats.

Under sitt tal på taklagsfesten, där VD Andreas Granberg berättade om projektet, lyfte han särskilt det goda samarbetet med Trelleborgs kommun – ett samarbete som flutit på fantastiskt bra.

– Vi är mycket glada och tacksamma över vårt smidiga och trevliga samarbete med Trelleborgs kommun. Planarbetet har gått snabbt och sammanfattat har nog framgångsfaktorn varit att vi hela tiden haft samma mål och en gemensam syn på hur processen ska se ut, säger Andreas Granberg.

Det nya äldreboendet är välkommet i Trelleborg. Det behövs många nya platser för äldre med behov av vård och omsorg och även från kommunens sida är man nöjda med samarbetet.

Det är en positiv anda och en tro på vår kommun. Många företag väljer att investera i Trelleborg. Kommunen behöver samverka med externa aktörer för att klara utmaningar i välfärden framåt, säger Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande.