Eirhem först med att sätta solceller på äldreboende i Kävlinge

Eirhem har monterat en solcellsanläggning på Attendo Lyckliga gatan i Kävlinge. Lyckliga gatan blir därmed det första äldreboendet i kommunen som utnyttjar den energi som solen ger. Fastighetsbolaget har länge satsat miljö- och energismart och planerar nu för fler investeringar i solceller.

Den huvudsakliga inriktningen för Eirhem är att bygga och förvalta äldreboenden. De har länge satsat på miljö- och energieffektiva lösningar i sina fastigheter och vill nu även ta vara på solen som dagligen flödar in över äldreboendet Attendo Lyckliga gatan och omvandla den till användbar energi.

– Vi söker ständigt efter nya lösningar så att vi hela tiden kan bli bättre i miljö- och klimatfrågor för att bidra till en hållbar utveckling. Nu satsar vi på solceller och det är ett både naturligt och viktigt steg för oss, säger Andreas Granberg, VD på Eirhem.

Attendo Lyckliga gatan är det första äldreboendet som Eirhem berikar med solenergi och det förstärker företagets strategi som handlar om att bygga och långsiktigt förvalta fastigheter i ett hållbart perspektiv.

-Vår målsättning är att uppföra solcellsanläggningar på alla våra fastigheter, säger Andreas Granberg.

För mer information:

Andreas Granberg, VD Eirhem

Andreas.granberg@eirhem.se, 0733-23 21 52

Daniel Falk, Marknadschef Eirhem

daniel.falk@eirhem.se, 0705-88 03 35

Pressbilder: