Den 31 maj invigdes den nya delen av äldreboendet Attendo Nissabogatan i centrala Halmstad. Nybyggnationen innebär fler moderna lägenheter för äldre och dessutom ett helt nytt tillagningskök. Stjärnkocken Leif Mannerström invigde köket genom att tillaga en god lunch till alla boende och inbjudna gäster. På menyn stod stekt strömming och potatispuré samt pannbiff, färskpotatis, löksky, rårörda lingon och inlagd gurka.

– Äldre människor ska ha den mat som de känner igen och de känner igen den här maten, svarade kocken på frågan om varför han valt att bjuda på just de rätterna.

Attendo Nissabogatan är ett livstilsboende med inriktningen Sport och Spa. När den nya delen har öppnat kommer äldreboendet ha totalt 113 moderna lägenheter för äldre. Verksamheten är utformad för att främja hälsa, träning och avkoppling.

– Det känns väldigt roligt att vi nu har invigt den nya delen av Attendo Nissabogatan. Ett uppskattat äldreboende i Halmstad som nu har blivit ännu större och fått nya moderna lägenheter. Att vi dessutom kunde inviga köket med självaste stjärnkocken Leif Mannerström känns som den perfekta inramningen för en dag som denna, säger Caroline Forsell, Attendo.

För Eirhem var det extra roligt att få visa upp ett tillagnings kök med en kvalitet som till och med tillfredställer en stjärnkock som Leif Mannerström. Attendo Nissabogatan är ytterligare ett i raden av samarbeten mellan Eirhem och Attendo.

– Vi bygger alltid våra fastigheter med verksamheten i fokus. Form och funktion utgår i det här fallet från omsorgen av de äldre. Det är alltid en speciell känsla när ett projekt går i hamn och kan invigas och vi är väldigt glada över att vara en del av det här idag på Attendo Nissabogatan. Nu ser vi fram emot att fortsätta bygga nya moderna omsorgsfastigheter i flera delar av landet, säger Håkan Olsson, Eirhem AB.

Läs mer om eventet i Hallandsposten

Foto: westphoto.se