Attraktivt boende för flera generationer växer fram i Varberg

I ett strandnära läge vid Apelviken ska ett nytt bostadsområde växa fram. Under februari månad planeras byggstart för både attraktiva bostadsrätter, ett äldreboende och ett trygghetsboende. Bara för bostadsrätterna och hyresrätterna har hittills cirka 1100 intresseanmälningar till de planerade 180 kommit in.

Varbergs kommun växer och utvecklas starkt och i den fortsatta samhällsutvecklingen har bostadsbyggandet högsta prioritet. I de kustnära områdena Breared och Apelviken utvecklas nu ett nytt bostadsområde som förutom attraktiva bostadsrätter även erbjuder äldreboende och trygghetsboende.

Intresset för det nya området är stort. Enbart för de 180 planerade bostadsrätterna och hyresrätterna har över 1100 intresseanmälningar redan kommit in.
Totalentreprenör för samtliga bostäder i Glimmervyn, som det nya området kallas, är MTA Bygg och Anläggning.
MTA är även byggherrar tillsammans med Midhem, Eirhem, Trollängen Bostad och Wilgus Invest.

De 180 bostadsrätterna och hyresrätterna – med ljus och öppen planlösning och milsvid utsikt från generösa balkonger – är tänkta att fördelas i ett tolv- och ett tiovåningshus med parkeringsutrymme som byggs under innergården. För detta planerar Midhem, Trollängen Bostad, MTA samt Wilgus Invest att söka bygglov under våren.

– Jag ser verkligen fram emot att få starta det här projektet. Breared och Apelviken med det otroligt fina läget erbjuder onekligen möjligheter till livskvalitet för både unga och äldre. Dessutom har vi som ska arbeta med att låta detta område växa fram ett väletablerat samarbete som går långt tillbaka i tiden, säger Andreas Granberg, VD på Eirhem.

Eirhem, som är byggherre för det äldre- och trygghetsboende som planeras i det nya området, har fått bygglov för 54 lägenheter i ett äldreboende samt 35 trygghetsbostäder. Äldreboendet som kommer att drivas av Attendo har en livsstilsinriktning mot Sport & Spa vilket innebär att välbefinnande och hälsa står i fokus. Gymmet möjliggör rehabilitering och träning, både individuellt och i grupp. Boendets spa inbjuder till avkoppling i form av exempelvis varma bad, massage och kroppsvårdsbehandlingar.

Inflyttning för äldreboendet är planerad till årsskiftet 2020-2021. Planerad start för försäljning av bostadsrätterna är under april 2019.

För Wilgus Invest är detta deras första bostadsrättsprojekt.

– Vi har inte varit involverade i bostadsrättsprojekt tidigare. Därför är det extra glädjande att vi får ha vår premiär i attraktiva Apelviken tillsammans med erfarna branschkollegor, säger Tommy Fransson, VD för Wilgus Invest.

Tillväxten och inflyttningen till Varbergs kommun visar inga tecken på att avta. Kommunen rustar för att bli 80 000 invånare år 2030.

– Nya bostäder för äldre och yngre är både välkomna och nödvändiga. Det här bostadsområdet har planerats under lång tid och det känns riktigt bra att det närmar sig byggstart, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun.

För mer information:
Andreas Granberg, VD Eirhem, andreas.granberg@eirhem.se, 0733-23 21 52
Daniel Falk, Marknadschef Eirhem, daniel.falk@eirhem.se, 0705-88 03 35

Pressbilder