Eget boende med gemenskap och full service

Vårt mål är att bygga ett tryggare boende. För oss innebär detta att vi tillsammans med arkitekter och konsulter, med specialkompetens inom både vård och bostäder, planerar och bygger fastigheterna så att de ger optimala förutsättningar för både boende och personal.

Detta gäller allt ifrån personalutrymmenas placering till att bygga tillgängliga ytor anpassade för umgänge och social interaktion. Samtidigt gör vi plats för den personliga sfären och möjlighet till avskildhet. Dessa unika behov ställer höga krav. Våra fastigheter möter alltid dessa krav.

Att bo på äldreboende har flera dimensioner, det handlar om att få tillgång till omvårdnad, social gemenskap och meningsfulla aktiviteter. Men det handlar också om att få fortsätta med sitt vanliga liv, sina intressen och sin självständighet. Att få vara en individ och bestämma över sitt liv, samtidigt som man accepterar att få hjälp inom vissa områden.

Det egna boendet

De enskilda rummen har planerats med gott om förvaring, eget kök och ett generöst badrum. Rummen inreds med en kombination av tryggheten av de egna möblerna samt en säng med den funktionalitet som kan behövas. Alla ytmaterial är utvalda med omtanke för dess höga finish och kvalitet vilket ger en genomgående hög rumsstandard. Helt enkelt ett eget boende men med all service som kan behövas precis utanför dörren.

Gemenskap och trygghet precis
utanför dörren

Våningsplanen är uppbyggda kring den gemenskap som uppstår av att äta och umgås tillsammans. Avskilda vardagsrumsytor där man kan sitta och prata med vänner och bekanta, eller bara koppla av med en kopp te och läsa en bok. Ytorna för personal och stödfunktioner är centralt placerade och ger en naturlig närvaro samtidigt som den ger god överblick, kortar avstånden och ökar säkerheten.

En naturlig del av boendet

Byggnaden öppnar sig mot och omfamnar trädgården, där erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö. Utsidan och trädgården är planerad på samma sätt som insidan, med ytor för gemenskap och ytor för avskildhet efter behov. Den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Det är bevisat att naturen har en starkt hälsofrämjande effekt och det känns självklart att låta det vara en naturlig del av boendet.

CASE: Attendo Nissabogatan, Halmstad

Äldreboendet Attendo Nissabogatan ligger vackert i Halmstad, ett stenkast från Nissan. Det är ett livsstilsboende som arbetar efter Attendokonceptet ”Sport och spa” där det dagligen erbjuds varierande aktiviteter. Boendet har fina gemensamma utrymmen och härliga balkonger med kvällssol. “Attendo Nissabogatan är en utvecklande och inspirerande arbetsplats, där jag som sjuksköterska har ett mycket varierande arbete. Vår vård och omsorg utgår alltid ifrån brukarens individualism, egen vilja och förmåga.”

Sjuksköterska, Cecilia Blom

Läs mer om projektet här >>

Vill du veta mer?

Kontakta oss!